Училището започна с кратко представяне на Спининг Клуб 'Стари Видри' и няколко думи от генералния спонсор Сунай Сабриев, собственик на магазин 'Синият Дунав' в Русе. Домакините в лицето на заместник кмета на град Бяла Анелия Тюркеджиева приветстваха с добре дошли всички деца и родители и благодариха на клуба за чудесната инициатива. Представителят на ИАРА за град Бяла изнесе кратка лекция на децата за основните законови правила при риболов и реда за изваждане на риболовен билет.

Настъпи кулминацията за учениците - подаръците. За всяко дете бе осигурен голям плик с подаръци - риболовна въдица, макара, влакно, кутия с пълен набор от изкуствени примамки (въртяща се блесна, клатушка, воблер, силиконова рибка, изкуствени мухи), вирбели, ножичка. Младите видри получиха предметни награди и безплатни броеве от списание "На риба", списание "Български риболовец", вестник "Рибар", "Рибарски вестник", НЛРС "СЛРБ", БФРС, Риболовно Училище 'Млади Видри' - град Бяла - 25.Юни.2006както и от хора от клуба. За всеки млад участник имаше и тениска с логото на клуба. Малчуганите бързо се събраха с въдици в ръце и жадно попиваха всичко, обяснено им за основите на спининговия риболов. Децата се разделиха на групи по 2 деца и към всяка група се присъедини член на Спининг Клуб 'Стари Видри', който наставляваше младите ученици. Децата бързоусвояваха основите на спининговия риболов и не след дълго започнаха сами да мятат блесните и воблерите. Не закъсня и първата рибка, хваната от Кристиана Пантева. Тя успя да улови малка щука, която зарадва всички участници и зрители.

Освен урок със спининг въдица, за по-опитните имаше и обучение по риболов с мухарка. Доктор Мишо Пенков, член на Мухарската Секция на Спининг Клуб 'Стари Видри' и Мавроди Мавродиев от Варна показваха на възторжените деца и техните родители как се връзват съвършени изкуствени мухи.

Времето летеше бързо и дойде краят на училището. Всяко дете получи диплом за успешно завършено риболовно училище към Спининг Клуб 'Стари Видри' и снимка за спомен с всичките участници. Спининг КЛуб 'Стари Видри' изказва благодарност на всички спонсори направили това благородно начинание реалност. Искрено благодарим на - Магазин 'Синият Дунав', 'Дартек' ООД, 'Евис' ООД, 'Приста Ойл' АД, Пристанищен Комплекс - Русе, 'Тераком' ООД, 'Ривър Сервиз' ЕООД, 'Адис' ООД, 'Домостроене' АД, Сдружение ЛРД-во 'Филип Тотю' - Русе, 'Офис 1 Суперстор', сп.'На риба', сп.'Български риболовец', 'Рибарски вестник', вестник 'Рибар', НЛРС 'СЛРБ', БФРС.

Грейналите очи на малчуганите са истинска отплата за всичките усилия и дават стимул за нови училища, за да може все повече деца да се запалят по красотата на риболова и природата. Спининг Клуб 'Стари Видри' ще организира още едно риболовно училище до края на лятото.

ozio_gallery_nano

contentmap_plugin