Здравейте колеги,
отново направихме празник за децата. Река Янтра до с. Ценово приюти много щастливи малчугани, дошли с родителите си да посетят поредното училище по спининг, организирано от Спининг клуб "Стари видри". Радостта и вълнението на малките риболовци беше най-голямата емоция и признание за Видрите.

В училището участваха 30 деца от София, Русе, Варна, Бургас, В.Търново и с. Ценово.
Училището по спининг беше открито за всички желаещи. Децата получиха блесни, воблери, кутии за изкуствени примамки, влакна, католози на фирми за риболовни принадлежности. В пликовете с подаръци имаше и шапки и стикери с логото на клуба.
Инструктори от клуб Стари видри се погрижиха за обучението на децата в замятане и водене не примамките. Реката буквално закипя от падащи блесни, детска глъчка и радостни възгласи. Много забавна беше играта с близалки - рибки, която се състоя след практическото занимание по спининг, проведено на реката.

След края на школото по спининг бяха раздадени дипломи за завършен курс по спининг риболов на всеки един от участниците. Щастието, изписано в детските очи беше най-големия подарък за момчетата от Старите видри.

Стефан Минчев - Председател на Спининг Клуб 'Стари Видри'


Това училище се провежда традиционно вече четвърта година. Новината тази година беше участието на много деца от местните две села - Ценово (което е общински център) и Белцов. Изказвам огромна благодарност на Риболовно Сдружение 'Аспиус' - Ценово за оказаната подкрепа и мисля, че тепърва ще работим заедно за опазването и зарибяването на любимата ни Янтра!

Поздрави и на всички участвали инструктори от 'Стари Видри'!

ozio_gallery_nano

contentmap_plugin