Разказ на Николай Куюмджиев - jazzmena:

Второто състезание от спининг лигата на Стари Видри - "Brother на ваша страна 2013" дойде много бързо и също така бързо отмина.

С Боян и Ицо се бяхме разбрали да пътуваме заедно и очаквах с нетърпение веселата компания. На около 20 километра преди сборното място навлязохме в яростна буря - светкавици и проливен дъжд, който чистачките не успяваха да изчистят от предното стъкло. Помислихме, че ни чака едно мокро състезание. Когато обаче пристигнахме до Ветринци, дъждът беше само спомен, а слънцето надничаше зад облаците.

Старт и напред към набелязания участък от реката. А тя ни посрещна с по-ниско ниво, прозрачна вода и хиляди рибки с различен размер в нея. Бях решил да ловя на муха и да не взимам риба, затова избрах кука без контра. Това не попречи да хвана няколко десетки риби. Най-голямата беше 30 сантиметра, а имаше много между 20 и 30 сантиметра. На добра слука се радваха и другите колеги. На финала всички бяха в приповдигнато настроение - заради удоволствието от добрия риболов и срещата с приятели. Както винаги някои бяха хванали повече и бяха заслужено отличени.

Първи със съвсем малка преднина бе Злати Крумов. По петите го следваше Дани Йорданов, а трети стана Владо Дамянов, който бе уловил и най-големия клен - 43 см. Ето и пълното класиране на първите 10:

1. Злати Крумов - 1890 т.
2. Даниел Йорданов - 1850 т.
3. Владимир Дамянов - 1330 т.
4. Нелко Мирчев - 1230 т.
5. Димитър Пеев - 1030 т.
6. Пресиян Конярски - 950 т.
7. Петър Лаков - 830 т.
8. Петър Петров - 530 т.
9. Пламен Милев - 460 т.
10 Николай Куюмджиев - 350 т.

Както се полага, всичко завърши с весел обяд - разбор и не ни се тръгваше обратно към прашния град. Очаквам с нетърпение следващото състезание. 

Още много информация и снимки от състезанието

ozio_gallery_nano